Opzoek naar urban locaties?

De meeste urban fotografen geven hun bezochte urban locaties niet prijs.
Dit omdat ze bang zijn dat de verkeerde personen de urban locatie gaan bezoeken en verstoren.

Verstoring
Met verstoren wordt bedoeld dat de urban locatie wordt beschadigd door bijvoorbeeld graffiti of ramen/deuren worden bijvoorbeeld kapot gemaakt. Dit zorgt er uiteraard voor dat de plek niet meer is zoals hij was en dat is natuurlijk zonde, want de urban fotograaf wil natuurlijk de verlatenheid (onverstoord) en bepaalde lugubere sfeer op de foto vast leggen.

Monzen Gare
Een locatie waar wij nog heen willen is montzen gare in Belgie. Dit is een verlaten treinstation. Deze is vrij toegankelijk. Het voordeel hiervan is dat je niet bang hoeft te zijn dat er een bewaker of politie rond loopt. Het nadeel daarvan is wel, dat de plek al door vele mensen / urban fotografen is bezocht. Je zult dus niet super unieke urban foto’s hebben.


Verlaten huizen
Verder zijn we al in de stad Doel in Belgie geweest, deze is gewoon toegankelijk, alleen mag je eigenlijk NIET de verlaten huizen in. Er rijdt continu politie rond, dus wees gewaarschuwd. De sfeer die in de stad hangt is niet te beschrijven. Vele huizen zijn al tientallen jaren verlaten en in sommige wonen nog mensen. Het is echt de moeite waard om daar is een kijkje en uiteraard een urban foto te nemen.

Forten fotograferen
Wil je nooit inbreken? Of nergens problemen mee krijgen? Dan kan je altijd nog forten gaan fotograferen op openen dagen. Je hoeft dan niet gestrest rond te lopen en hebt alle tijd om je urban foto’s te maken. Het enige nadeel is dat vaak de forten 1 keer per maand in de zomer maanden open zijn. Je moet dus van te voren informeren wanneer de forten open zijn. Je kan daar ook erg gave urban foto’s maken!

Mocht je zelf nog urban locaties willen delen? Zet ze dan hier neer door te reageren op dit artikel!